pátek 6. března 2015

Ziaja: krém na ruce s kozím mlékem

Ani dnes se od minule uvedené značky Ziaja nepohneme - v plánu mám představit Vám krém na ruce s kozím mlékem. I když se obávám, že pokud se o tuto značku nebo o kosmetiku celkově trochu zajímáte a čtete blogy s kosmetickými recenzemi, určitě jste už minimálně na některý z výrobků této Ziaja kozí řady narazili.

Obal na mne osobně působí příjemně - tak nějak čistě (bodejď by ne, když je bílý, že...) a seriózně. Stříbrná barva jako by mu dodávala jakýsi lehký punc luxusu. Balení je pro mne celkem praktické, krém se staví zavíráním dolů, takže je předpoklad, že až tam bude krému na dně, nebudu ho z tuby muset dolovat půl hodiny. V tomto ohledu mi stejně vyhovuje i placatý design balení.

Co se týká vůně - to je záležitost, která mne osobně ze všech hodnocených kritérií na tomto výrobku nejvíc zklamala. Těšila jsem se na nevšední vůni kozího mléka, ale podle mě toto je voní spíš chemicky - ta vůně mi hodně připomíná takový ten jediný druh mýdla, co se u nás za socialismu používal (možná je k dostání ještě dnes, nevím, které mýdlo to je...). Zkrátka na vůně jsem asi náročná a co někomu přijde jako bezva super vůně, to mně "smrdí po chemii". Není to ale tak docela případ tohoto krému, ta vůně není tak strašná, jen je třeba prostě přijmout fakt, že po kozím mléce nevoní.

Teď už ale k tomu příjemnějšímu, čímž jsou účinky krému. Je určený na pleť suchou a pleť náchylnou k tvorbě vrásek. V zimním období mívá suché ruce asi hodně z nás, takže tento krém představuje cestu, jak jim zprostředkovat potřebnou hydrataci. Výrobce slibuje zajištění intenzivní hydratace a pružnosti pokožky, krém má dále napomáhat k obnově svrchní pokožky a změkčovat ji, posilňovat nehty a zabraňovat jejich třepení a lámání. Krém se po nanesení rychle vstřebává a nezanechává mastný film. Na rukách je velmi příjemný, pokud pominu již zmiňovanou vůni, a ruce jsou hydratované poměrně dlouho. Když si je namažu večer, ještě ráno jsou příjemně hebké a trochu je i cítit vůně tohoto kozího krému. Zbylé výrobcem deklarované účinky nemůžu posoudit, krém bych asi musela používat dlouhodobě, abych přišla na to, jestli dochází ke změkčení pokožky a posilňování nehtů - ty mám už od přírody pevné a netřepivé, takže na to bych beztak ani nepřišla.

Jak krém používám? Pravidlo je, že si ruce mažu ráno, když vstanu, a pak večer před spaním. Přes den pak podle potřeby ještě jednou nebo dvakrát. Je ale pravda, že moje pokožka normálně suchá není, čili je možné, že někomu by hydratace nedostačovala - já mám problém suchých rukou vyloženě jen v zimě (a v létě) kvůli počasí.

Další pro mě ne příliš pozitivní věcí je složení krému - hned na druhém a třetím místě jsou syntetické silikony, díky kterým je nejspíš krém při roztírání tak příjemný a po vstřebání navozuje pocit sametově hebkých rukou. Krém také obsahuje parabeny, tedy předpokládám, že mj. může způsobovat citlivější pokožce alergickou reakci. Krém obsahuje panthenol (na devátém místě). Přírodní složky jsou ve výpisu složení na můj vkus až příliš daleko. Takže, pokud jste zastánkyněmi a zastánci přírodní kosmetiky, krém pro Vás nebude představovat to pravé uspokojení.

Příznivou zprávou je ale cena krému - za 80 ml dáte krásných 55,- Kč. K sehnání je opět na internetu - např. zde, já jsem ho koupila v Globusu.

Osobně předpokládám, že víc než kozí mléko by mi vyhovovala jiná řada od Ziaji, kde bych vůni určitě ohodnotila lépe. Chtěla jsem zkusit tolik opěvovanou kozí řadu, příště bych se rozhodovala jinak. Obávám se ale, že díky složení krému už další příště u Ziaji nebude...

A jakou řadu od Ziaji, co se vůně týká, byste mi doporučili Vy? :) Popř. nějaký jiný krém na ruce s kozím mlékem, který Vám absolutně vyhovuje?


Žádné komentáře:

Okomentovat